Естествена кожа – типове кожа.

Естествената кожа може да се раздели на няколко важни типа. Тези типове  често се използват в производството на Вашите любими кожени изделия.

“Пълнозърнеста“ – специфичното за този тип естествена коже е, че лицевата част не е “шлайфана“ или   “полирана“, което от своя страна означава, че не са премахнати несъвършенствата. Този тип кожаизключително красиво остарява, защото патинира във времето и променя своя първоначален цвят. Най-често тази кожа я наричат още :  “full-grain“ и покритието й е анилинова или полуанилинова обработка.

На второ място след пълнозърнестата естествена кожа, може да класираме  “ top grain“, често използван тип  в производството на кожени изделия. Повърхността нежно се шлифова, отделя се един слой, за да даде необходимата тънкост и гъвкавост. Специфичното е, че за финиш се добавя запечатващо покритие.

Следващ тип кожа е с коригирано лице по изкуствен начин. Следователно всички несъвършенства са отстранени и релефът има съвършен външен вид.

Има и още един тип кожа, който се използва при определени кожени изделия – “split leather“ или цепена кожа. Този тип се получава когато вътрешната – влакнеста част от естествената кожа е отделена от горната част и така се образува един щампиран горен слой, подходящ за създаване на велур.

Всички майстори – кожари грижливо обмислят представяйки си своето бъдещо “произведение“ какъв тип обработка естествена кожа да използват, за да може клиентът да получи едно красиво изделие, носещо духът на своята автентичност!